Chceme zdravé potraviny pre zdravý národ, zdravú budúcnosť a Slovensko bez GMO.

List Vidieckej platformy a podporovateľov ministerke

Podporili sme otvorený list Vidieckej platformy novej pani ministerke Pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, ktorý podpísali organizácie, ktoré sa zaoberajú alebo priamo pracujú s pôdou / potravinami ako aj odborníci. List rieši viacero priorít, v jednej z nich je upozornené aj na technológie ako GMO, pesticídy a monokultúry. O GMO sa nemá mlčať (už sa zverejňujú aspoň okresy – stále nie konkrétni pestovatelia alebo miesta). 

Zákaz bez podpory poľnohospodárov sa dosiahnúť nedá, keďže len oni môžu povedať či to chcú pestovať alebo nechcú. Čo hovorí príroda, na to sa jej pýta snáď len ten, kto pracuje s pôdou s láskou a nie ziskuchtivo. 

Za priaznivú správu považujeme aj odpoveď, ktorá sa nám dostala pred voľbami od strany, ktorá bude na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, kde na otázku či budú presadzovať zákaz pestovania GMO plodín na Slovensku nám odpovedali ÁNO. Pripomenieme im ešte, aby sa to stalo ich prioritou.

Štítky:
Mgr. Mária Stieranková
Iniciátorka pochodu Za zdravé potraviny a plodiny na Slovensku 25. 5. 2013. Organizátorka Pochodu za Slovensko bez GMO: Zdravé potraviny a za lepšiu podporu ekologického poľnohospodárstva a za predaj z dvora v Bratislave 12. 10. Jej vyštudovaným odborom je síce výtvarná výchova, ale o témy životného prostredia sa aktívne zaujímala vždy (aj napríklad v spolupráci s Priateľmi Zeme SPZ).